TORTILLA DE CHOURIZO ( ESPAÑA)
Ingredientes:
- Patacas (según o tamaño da tortilla)
- 6 ovos.
- 2 chourizos.
- 1 cebola.
- Aceite.
- Sal.
Preparación:
- Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
- Botamos a cebola, un pouco de sal e o chourizo picado en trocitos nunha sartén quente de aceite.CONSELLO: O aceite ten que estar quente para que se fagan ben as patacas.
- Cando se pinchen e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
- As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
- Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.
TORTILLA VEXETAL ( ARXENTINA)
Ingredientes:
- Patacas (según o tamaño da tortilla)
- 6 ovos.
- 1 pemento vermello.
- 1 pemento verde.
- 1 pepino.
- 1 calabacín.
- 1 cebola.
- Aceite.
- Sal.
Preparación:
- Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
- Botamos a cebola, un pouco de sal e os pementos, calabacín e pepino cortado moi fino nunha sartén quente de aceite.
- Cando se pinchen as patacas e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
- As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
- Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.
No hay comentarios:
Publicar un comentario